Martingale systém

Martingale systém

Martingale systém, strategie hraní rulety

Martingale systém je jednou z nejstarších strategií v hazardu. Byl vymyšlen v 18. století ve Francii pro hru panna nebo orel, kde šance na výhru je pokaždé 50%. Zanedlouho byl aplikován do hry ruleta, kde pravděpodobnost padnutí černé nebo červené barvy se také blíží k 50%. Patří k nejoblíbenější strategií mnoha profesionálních hráčů rulety.

Základní principy Martingale systému při hraní rulety

Základní princip při hraní rulety je jednoduchý. Martingale strategie říká, že na začátku je třeba vsadit např.. 1 euro na červenou nebo černou barvu. Pokud hráč vyhraje, získává 2 eura a tedy má zisk 1 euro. Pokud hráč prohraje, sázku vždy zdvojnásobí, například:

  • 1. sázka na černou 1 EUR ... výsledek červená = prohra
  • 2. sázka na černou 2 EUR ... výsledek červená = prohra
  • 3. sázka na černou 4 EUR ... výsledek červená = prohra
  • 4. sázka na černou 8 EUR ... výsledek červená = prohra
  • 5. sázka na černou 16 EUR ... výsledek černá = VÝHRA

Hráč vsadil spolu 1 + 2 + 4 + 8 + 16 = 31 EUR a na konci vyhrál 32 EUR. Má tedy zisk 1 euro, a můžete začít hrát znovu. Samozřejmě nemusíte začínat s částkou 1 euro, spodní startovací hranici si stanovujete sami.

Výhody a nevýhody hraní rulety pomocí Martingale strategie

Při nekonečných zdrojích znamená Martingale systém jistou výhru. Nevýhodou je, že hráč má při hře omezené zdroje. A i když pravděpodobnost mnohonásobné prohry po sobě je téměř nulová, vždy existuje, a při exponenciálních sázkách by mohla mít pro hráče katastrofální následky. Proto se při Martingale strategií téměř jisté očekávané příjmy vyrovnávají minimálnímu riziku prohry. Pokud se rozhodnete hrát podle této strategie, mějte na kasinovém účtu vysokou částku, abyste mohli vykrývat i více po sobě následujících prohraných kol.

Ruleta